Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti pojasnjuje, kateri vaši osebni podatki se lahko zbirajo in obdelujejo med vašim obiskom tega spletnega mesta in kako te podatke uporabljamo. Vključuje tudi opis vaših pravic do zasebnosti podatkov. Prosimo, da to politiko zasebnosti natančno preberete in se obrnete na nas, če imate kakršna koli vprašanja. Z uporabo tega spletnega mesta soglašate, da lahko na spodaj opisani način uporabljamo kakršne koli osebne podatke, ki ste jih podali:

Osebni podatki – Zbiramo lahko osebno določljive podatke, kar pomeni vse informacije, ki se nanašajo na določeno ali določljivo osebo, na primer imena, naslove, telefonske številke, e-poštne naslove in fotografije, vendar samo, če jih prostovoljno posredujete pri registraciji ali nam informacije kako drugače prostovoljno posredujete. Nekatere informacije se lahko nanašajo na vaše zdravstveno stanje, kar je še posebej občutljive narave.

Upravljavec podatkov – švedska družba Orphan Biovitrum AB (v nadaljevanju: družba Sobi), s sedežem na naslovu SE-112 76 Stockholm, Švedska, e-poštni naslov: privacy@sobi.com, bo zbirala in obdelovala vaše podatke kot upravljavec baze podatkov.

Pravna podlaga za obdelavo – Vaše osebne podatke bomo obdelovali po tem, ko boste podali svoje soglasje. Če se privolitev nanaša na otroka, mlajšega od 16 let (ali na osebo nižje starosti, ki je določena z lokalnimi zakoni območja, kjer živite), mora soglasje podeliti pooblaščena oseba, ki nosi starševsko odgovornost do otroka. Nekatere od osebnih podatkov obdelujemo tudi, kadar je to potrebno zaradi našega zakonitega interesa za vzdrževanje in izboljšanje naših spletnih mest.

Podatki, ki ste jih posredovali vi – Lahko se zgodi, da naše spletno mesto obiščete brez registracije ali predložitve kakršnih koli osebnih podatkov. Osebne podatke pa nam lahko vseeno pošljete prek obrazcev za stik ali prek strani za registracijo. Če se registrirate ali če predložite osebne podatke, na primer za prejemanje posodobitev e-pošte ali sodelovanje na natečaju, bomo zbrali osebne podatke, ki ste jih posredovali, kot so vaše ime, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov, fotografije itd., če ste nam te podatke posredovali prostovoljno. V teh primerih bo jasno navedeno, če in kdaj bomo zbirali take podatke o vas.

Kako bomo uporabili vaše osebne podatke – Če nam posredujete svoje osebne podatke, soglašate, da lahko, kadar to dovoljuje lokalna zakonodaja, podatke uporabimo, da bi:

  • odgovorili na vaša vprašanja ali zahteve po informacijah in z vami komunicirali o spletnem mestu,
  • vam posredovali informacije, ki ste jih zahtevali,
  • izboljšali raven naših storitev,
  • upoštevali lokalno zakonodajo, na primer za sporočanje informacije o neželenih učinkih,
  • proučili vašo prošnjo za zaposlitev,
  • jih uporabili za lastne administrativne namene in zagotavljanje kakovosti,
  • na vašo napravo namestili piškotke in tako razumeli, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto in kako brskajo po njem, zato da bi lahko prilagodili in izboljšali naša spletna mesta ter svojim obiskovalcem ponudili bolj prilagojeno uporabniško izkušnjo z zagotavljanjem vsebine in funkcionalnosti. Če želite več informacij o tem, kako piškotke uporabljamo v ta namen, kaj so piškotki in kako se lahko odločite za odstranitev piškotkov z naprave, preberite našo stran z naslovom Uporaba piškotkov,
  • jih uporabili v druge namene, ki so lahko podrobno opisani na spletnem mestu ali mobilni aplikaciji ali kako drugače dogovorjeni med vami in nami.

Neposredno trženje – Vaših osebnih podatkov ne bomo uporabljali za tržne dejavnosti, razen če niste podali izrecnega soglasja za prejemanje naših tržnih sporočil.

Razkritja – Za izvedbo raziskav, obdelavo informacij ali vzdrževanje naših spletnih mest, vsebin ali programov sodelujemo s pogodbenimi izvajalci, ki kot tretje osebe izvajajo storitve za ali skupaj z družbo Sobi in obdelujejo osebne podatke v skladu z našimi navodili, ki se nanašajo na to spletno mesto. Družba Sobi je odgovorna za kakršno koli obdelavo s strani tretjih oseb in za varovanje vaših osebnih podatkov. Vaši osebni podatki ne bodo razkriti nobeni tretji osebi, razen če niste za takšno razkritje podali izrecnega soglasja.

Prenosi zunaj EGP – To spletno mesto je v lasti družbe Sobi na Švedskem, ki spletno mesto tudi upravlja, vendar so lahko informacije, ki jih posredujete, dostopne ali posredovane našim podružnicam, prodajalcem ali dobaviteljem v drugih državah, vključno z državami zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP). Raven pravnega varstva osebnih podatkov ni enaka v vseh državah in morda ne zagotavlja enake ravni varstva kot zakonodaja o varstvu podatkov v EGP ali v državi, v kateri živite. V primeru takšnega prenosa bo družba Sobi v smiselnem obsegu storila vse po najboljših močeh in vpeljala varnostne ukrepe, da bo vaše podatke varovala, odgovorna pa bo tudi za to, da prenos poteka v skladu s to politiko o zasebnosti in ustrezno zakonodajo. Če imate kakršna koli vprašanja o metodah, s katerimi ščitimo vse osebne podatke, ki se prenašajo zunaj EGP, lahko z nami stopite v stik prek e-poštnega naslova privacy@sobi.com.

Varnost osebnih podatkov – Sami v smiselnem obsegu sprejemamo ustrezne ukrepe, da bi vaše osebne podatke obvarovali pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spreminjanjem ali uničenjem, in sicer z uporabo varnostnih ukrepov, ki zagotavljajo zaščito v skladu s standardi, ki veljajo v panogi. Vendar pa za noben prenos podatkov prek interneta ne more biti zagotovljeno, da je popolnoma varen. Zato v obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja, ne dajemo nobene izrecne ali nakazane garancije v zvezi z varnostjo ali celovitostjo kakršnih koli osebnih podatkov.

Shranjevanje in brisanje osebnih podatkov – Vaše informacije bomo hranili le za obdobje, ki je potrebno za izpolnjevanje ciljev, opredeljenih v tej politiki zasebnosti, ali za obdobje, v katerega ste privolili, razen če zakon zahteva daljši rok hrambe.

Informacije o vaših pravicah – V vsakem trenutku boste na lastno zahtevo imeli pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov in do popravkov, brisanja ali prenosa teh podatkov na druge organizacije. Prav tako imate pravico ugovarjati nekaterim vrstam obdelave ali jih omejiti in, če smo zaprosili za vaše soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov, svojo privolitev tudi kadar koli umakniti. Če prekličete svoje soglasje, bomo prekinili vsakršno nadaljnjo uporabo vaših osebnih podatkov (če pa ste dali soglasje za uporabo svojih osebnih podatkov v publikacijah, na primer v izobraževalnem gradivu, se lahko osebni podatki še nekaj časa pojavljajo v publikacijah, ki so že v obtoku).

Če imate kakršna koli vprašanja, prošnje ali pritožbe glede naše obdelave vaših osebnih podatkov, nam preprosto pošljite sporočilo na e-poštni naslov: privacy@sobi.com.

Če imate kakršne koli pripombe ali pritožbe glede ravnanja z osebnimi podatki, imate pravico, da se obrnete na nadzorni organ na Švedskem (švedsko: Datainspektionen) ali vložite pritožbo v državi, v kateri živite.

Stik – Z veseljem sprejemamo vsa vprašanja, prošnje, komentarje in pritožbe, ki jih imate glede te politike zasebnosti. Ne odlašajte in z nami stopite v stik prek e-poštnega naslova: privacy@sobi.com.

Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti pojasnjuje, kateri vaši osebni podatki se lahko zbirajo in obdelujejo med vašim obiskom tega spletnega mesta in kako te podatke uporabljamo. Vključuje tudi opis vaših pravic do zasebnosti podatkov. Prosimo, da to politiko zasebnosti natančno preberete in se obrnete na nas, če imate kakršna koli vprašanja. Z uporabo tega spletnega mesta soglašate, da lahko na spodaj opisani način uporabljamo kakršne koli osebne podatke, ki ste jih podali:

Osebni podatki – Zbiramo lahko osebno določljive podatke, kar pomeni vse informacije, ki se nanašajo na določeno ali določljivo osebo, na primer imena, naslove, telefonske številke, e-poštne naslove in fotografije, vendar samo, če jih prostovoljno posredujete pri registraciji ali nam informacije kako drugače prostovoljno posredujete. Nekatere informacije se lahko nanašajo na vaše zdravstveno stanje, kar je še posebej občutljive narave.

Upravljavec podatkov – švedska družba Orphan Biovitrum AB (v nadaljevanju: družba Sobi), s sedežem na naslovu SE-112 76 Stockholm, Švedska, e-poštni naslov: privacy@sobi.com, bo zbirala in obdelovala vaše podatke kot upravljavec baze podatkov.

Pravna podlaga za obdelavo – Vaše osebne podatke bomo obdelovali po tem, ko boste podali svoje soglasje. Če se privolitev nanaša na otroka, mlajšega od 16 let (ali na osebo nižje starosti, ki je določena z lokalnimi zakoni območja, kjer živite), mora soglasje podeliti pooblaščena oseba, ki nosi starševsko odgovornost do otroka. Nekatere od osebnih podatkov obdelujemo tudi, kadar je to potrebno zaradi našega zakonitega interesa za vzdrževanje in izboljšanje naših spletnih mest.

Podatki, ki ste jih posredovali vi – Lahko se zgodi, da naše spletno mesto obiščete brez registracije ali predložitve kakršnih koli osebnih podatkov. Osebne podatke pa nam lahko vseeno pošljete prek obrazcev za stik ali prek strani za registracijo. Če se registrirate ali če predložite osebne podatke, na primer za prejemanje posodobitev e-pošte ali sodelovanje na natečaju, bomo zbrali osebne podatke, ki ste jih posredovali, kot so vaše ime, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov, fotografije itd., če ste nam te podatke posredovali prostovoljno. V teh primerih bo jasno navedeno, če in kdaj bomo zbirali take podatke o vas.

Kako bomo uporabili vaše osebne podatke – Če nam posredujete svoje osebne podatke, soglašate, da lahko, kadar to dovoljuje lokalna zakonodaja, podatke uporabimo, da bi:

  • odgovorili na vaša vprašanja ali zahteve po informacijah in z vami komunicirali o spletnem mestu,
  • vam posredovali informacije, ki ste jih zahtevali,
  • izboljšali raven naših storitev,
  • upoštevali lokalno zakonodajo, na primer za sporočanje informacije o neželenih učinkih,
  • proučili vašo prošnjo za zaposlitev,
  • jih uporabili za lastne administrativne namene in zagotavljanje kakovosti,
  • na vašo napravo namestili piškotke in tako razumeli, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto in kako brskajo po njem, zato da bi lahko prilagodili in izboljšali naša spletna mesta ter svojim obiskovalcem ponudili bolj prilagojeno uporabniško izkušnjo z zagotavljanjem vsebine in funkcionalnosti. Če želite več informacij o tem, kako piškotke uporabljamo v ta namen, kaj so piškotki in kako se lahko odločite za odstranitev piškotkov z naprave, preberite našo stran z naslovom Uporaba piškotkov,
  • jih uporabili v druge namene, ki so lahko podrobno opisani na spletnem mestu ali mobilni aplikaciji ali kako drugače dogovorjeni med vami in nami.

Neposredno trženje – Vaših osebnih podatkov ne bomo uporabljali za tržne dejavnosti, razen če niste podali izrecnega soglasja za prejemanje naših tržnih sporočil.

Razkritja – Za izvedbo raziskav, obdelavo informacij ali vzdrževanje naših spletnih mest, vsebin ali programov sodelujemo s pogodbenimi izvajalci, ki kot tretje osebe izvajajo storitve za ali skupaj z družbo Sobi in obdelujejo osebne podatke v skladu z našimi navodili, ki se nanašajo na to spletno mesto. Družba Sobi je odgovorna za kakršno koli obdelavo s strani tretjih oseb in za varovanje vaših osebnih podatkov. Vaši osebni podatki ne bodo razkriti nobeni tretji osebi, razen če niste za takšno razkritje podali izrecnega soglasja.

Prenosi zunaj EGP – To spletno mesto je v lasti družbe Sobi na Švedskem, ki spletno mesto tudi upravlja, vendar so lahko informacije, ki jih posredujete, dostopne ali posredovane našim podružnicam, prodajalcem ali dobaviteljem v drugih državah, vključno z državami zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP). Raven pravnega varstva osebnih podatkov ni enaka v vseh državah in morda ne zagotavlja enake ravni varstva kot zakonodaja o varstvu podatkov v EGP ali v državi, v kateri živite. V primeru takšnega prenosa bo družba Sobi v smiselnem obsegu storila vse po najboljših močeh in vpeljala varnostne ukrepe, da bo vaše podatke varovala, odgovorna pa bo tudi za to, da prenos poteka v skladu s to politiko o zasebnosti in ustrezno zakonodajo. Če imate kakršna koli vprašanja o metodah, s katerimi ščitimo vse osebne podatke, ki se prenašajo zunaj EGP, lahko z nami stopite v stik prek e-poštnega naslova privacy@sobi.com.

Varnost osebnih podatkov – Sami v smiselnem obsegu sprejemamo ustrezne ukrepe, da bi vaše osebne podatke obvarovali pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spreminjanjem ali uničenjem, in sicer z uporabo varnostnih ukrepov, ki zagotavljajo zaščito v skladu s standardi, ki veljajo v panogi. Vendar pa za noben prenos podatkov prek interneta ne more biti zagotovljeno, da je popolnoma varen. Zato v obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja, ne dajemo nobene izrecne ali nakazane garancije v zvezi z varnostjo ali celovitostjo kakršnih koli osebnih podatkov.

Shranjevanje in brisanje osebnih podatkov – Vaše informacije bomo hranili le za obdobje, ki je potrebno za izpolnjevanje ciljev, opredeljenih v tej politiki zasebnosti, ali za obdobje, v katerega ste privolili, razen če zakon zahteva daljši rok hrambe.

Informacije o vaših pravicah – V vsakem trenutku boste na lastno zahtevo imeli pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov in do popravkov, brisanja ali prenosa teh podatkov na druge organizacije. Prav tako imate pravico ugovarjati nekaterim vrstam obdelave ali jih omejiti in, če smo zaprosili za vaše soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov, svojo privolitev tudi kadar koli umakniti. Če prekličete svoje soglasje, bomo prekinili vsakršno nadaljnjo uporabo vaših osebnih podatkov (če pa ste dali soglasje za uporabo svojih osebnih podatkov v publikacijah, na primer v izobraževalnem gradivu, se lahko osebni podatki še nekaj časa pojavljajo v publikacijah, ki so že v obtoku).

Če imate kakršna koli vprašanja, prošnje ali pritožbe glede naše obdelave vaših osebnih podatkov, nam preprosto pošljite sporočilo na e-poštni naslov: privacy@sobi.com.

Če imate kakršne koli pripombe ali pritožbe glede ravnanja z osebnimi podatki, imate pravico, da se obrnete na nadzorni organ na Švedskem (švedsko: Datainspektionen) ali vložite pritožbo v državi, v kateri živite.

Stik – Z veseljem sprejemamo vsa vprašanja, prošnje, komentarje in pritožbe, ki jih imate glede te politike zasebnosti. Ne odlašajte in z nami stopite v stik prek e-poštnega naslova: privacy@sobi.com.